Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Onbekend nummer Henny Vrienten duikt op

Shownieuws

Van Henny Vrienten wordt binnenkort een nooit uitgebracht nummer uit de jaren zeventig onthuld. Het liedje komt te staan op een cd met obscuriteiten.

Van Henny Vrienten wordt binnenkort een nooit uitgebracht nummer uit de jaren zeventig onthuld. Het liedje, dat Vrienten uitbracht onder de naam Ruby Carmichael, komt te staan op een cd waarop alleen obscuriteiten staan. "Het gaat om nummers die het toen niet hebben gehaald, maar zeker de moeite waard zijn", zegt Leo Blokhuis, een van de initiatiefnemers van het album.

"Ik noem het steeds de obscure-box", vertelt hij over het nog naamloze album. Erkend muziekconnaisseur Blokhuis, onder meer presentator van het radioprogramma For The Record, is razend enthousiast over het project. "Het is niet iets dat voor de hand ligt."

Op de cd zijn zowel nooit uitgebrachte nummers van grote namen te horen als liedjes van onbekende artiesten. "Dan luister je de nummers en dan denk je: goh, wat mooi eigenlijk. Waarom is dat toch nooit uitgebracht."

Blokhuis wist niet dat de Doe Maar-zanger achter het pseudoniem Ruby Carmichael zat. "En dat ontdek je dan ineens", vertelt hij. "Maar er komen ook hele mooie nummers op van mensen die niet doorgebroken zijn en nu weer een kantoorbaan hebben. Dan denk je: wat zonde."

Dit najaar komt de verzamel-cd uit. Naast dit project is Blokhuis samen met anderen bezig met een '50 jaar Nederpop'-overzicht. Met deze verzameling van vijf cd's heb je volgens de muziekkenner de Nederlandse popmuziek 'in één klap in huis'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen