Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eigen winkel overrompelt Daryl van Wouw

Shownieuws

Daryl van Wouw heeft dinsdag in Amsterdam zijn eigen winkel geopend. Het is de eerste zaak van de jonge modeontwerper die drie jaar geleden afstudeerde.

Het besef dat hij bij de opening van zijn eigen winkel was, drong dinsdagavond in Amsterdam nog niet helemaal door tot Daryl van Wouw. "Ik heb nog niet helemaal het gevoel dat ik een winkel heb. Ik ben echt overrompeld door alles", zei de 31-jarige modeontwerper.

Dinsdag werd onder grote belangstelling de eerste winkel van Van Wouw, die bekendstaat om zijn combinatie van streetwear en couture, aan de Prinsengracht geopend. Met de kledingzaak zet de ontwerper, die in 2005 zijn masterdiploma aan het Fashion Institute Arnhem haalde, een nieuwe stap in zijn ontwikkeling. "Ik ben nog niet zo ver. Ik ben gewoon een jonge ontwerper. Ik heb altijd geprobeerd om mijn creativiteit te laten zien en nu is de volgende stap een winkel om weer veel meer ervaring op te doen."

Het feit dat hij zijn kleding moest aanpassen aan de wensen en portemonnees van een groot publiek, betekent volgens de doorgaans met een hoofdtelefoon getooide ontwerper niet dat hij grote concessies heeft moeten doen. Wel moet hij nu balanceren op de dunne lijn tussen betaalbaarheid en kwaliteit, zo gaf hij dinsdagavond toe. "Maar ik kan hier nog steeds heel erg mijn ei in kwijt. De inspiratie en creativiteit die ik in mijn kleding stop verandert niet."

James Veenhoff, de organisator van de Amsterdam Fashion Week die volgende week voor de negende keer plaatsvindt, juicht het toe dat Van Wouw nu zijn eigen winkel heeft. "Het is de beste stap die hij had kunnen nemen. Hij is nu natuurlijk een jaar of drie bezig bij ons op de Fashion Week om zijn naam te vestigen en nu moet hij geld verdienen." Veenhoff hoopt dat Amsterdam de vruchten plukt. "Dit is precies wat zijn generatie moet doen. Winkels openen, een business bouwen, daar komen we verder mee met Amsterdam als modestad."

Ook stylist Bastiaan van Schaik is blij met de ondernemingszin van Van Wouw. "Ik denk dat het heel fijn is dat de kleding van een dergelijke ontwerper eindelijk te koop is voor een groter publiek. Dus het blijft niet iets vaags wat je op de catwalk ziet, maar je kunt er nu gewoon zelf in lopen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen