Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael J. Fox tijdelijk terug op de buis

Shownieuws

Michael J. Fox speelt een gastrol in Rescue Me. Vier afleveringen lang geeft speelt hij de nieuwe vriend van Janet, de ex-vrouw van de rol van Denis Leary.

(Novum/AP) - Michael J. Fox speelt een gastrol in de Amerikaanse dramaserie Rescue Me. Vier afleveringen lang geeft Fox gestalte aan de nieuwe vriend van Janet, de ex-vrouw van de door Denis Leary vertolkte Tommy Gavin. De 47-jarige Fox, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, begeeft zich nog maar zelden op het acteerpad.

Fox, een vriend van hoofdrolspeler Leary, vertolkt een 'heel grappig en origineel karakter', zo licht de directeur van de Amerikaanse zender FX toe. De acteur, die in 1991 te horen kreeg dat hij zenuwziek was, was volgens de zenderbaas heel enthousiast over de rol. De afleveringen waarin Fox te zien is, worden volgend voorjaar uitgezonden in de Verenigde Staten. In Nederland is de serie tot dusverre niet op de buis verschenen.

Fox, bekend van tv-series als Family Ties en Spin City en de 'Back to the future'-films, stopte in 2000 met fulltime acteren toen zijn ziekte verergerde. Wel speelde hij nog sporadisch kleinere rollen, zoals in 2006 in de tv-serie Boston Legal.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen