Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Getuigen tegen Phil Spector stapelen zich op

Shownieuws

De aanklager van Phil Spector heeft een nieuwe getuige gevonden in de moordzaak tegen de Amerikaanse muziekproducer. Norma Kemper zou ook bedreigd zijn.

(Novum/AP) - De aanklager van Phil Spector heeft een nieuwe getuige gevonden in de moordzaak tegen de Amerikaanse muziekproducer. Norma Kemper zou ook bedreigd zijn door de 67-jarige Spector. Die staat terecht voor de moord op actrice Lana Clarkson in 2003.

Kemper is niet de eerste getuige tegen Spector. De aanklager heeft maar liefst zes dames gevonden die in de rechtszaal willen bevestigen dat de producer hen met de dood heeft bedreigd. De advocaat van de verdachte heeft al aangekondigd zich te verzetten tegen het gebruik van de getuigenissen.

Kemper was in 1996 de assistente van Spector. In rechtbankdocumenten is te lezen hoe hij haar bedreigde toen zij een versierpoging afwees. Spector liet haar een pistool zien. "Je weet dat ik je nu zou kunnen vermoorden", voegde hij daaraan toe.

Lana Clarkson werd in februari 2003 op een stoel in Spectors huis aangetroffen met een schotwond in haar mond. Volgens Spector, die in de jaren zestig als producent wereldfaam vergaarde met de door hem bedachte 'wall of sound', beroofde Clarkson zichzelf per ongeluk van het leven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen