Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ronnie Tober voorziet Viktor Brand van wandeltips

Shownieuws

Ronnie Tober loopt voor het derde jaar mee met de Vierdaagse. Tober is niet te flauw om zijn mede-BN'ers, zoals Viktor Brand, te voorzien van tips.

Ronnie Tober loopt voor het derde achtereenvolgende jaar mee met de Nijmeegse Vierdaagse en is niet te flauw om zijn mede-BN'ers te voorzien van praktische tips. "Viktor Brand heb ik aardig wat wandeltips gegeven", zegt de 63-jarige zanger dinsdagmiddag. "Blik op oneindig."

Voor Tober is de eerste wandeldag vlekkeloos verlopen. "Het is prima weer, een heerlijke bries", vertelt de sportieve zanger over de omstandigheden. Van pijn en blaren heeft hij geen last. "Ik heb mijn favoriete paar schoenen aan. Mijn voetenbed is erin geslepen."

Om medewandelaar Viktor Brand een hart onder de riem te steken gaf Tober de Shownieuws-presentator nog wat extra aanwijzingen. "Gewoon lopen en genieten van de mensen langs de route." Tober loopt dit jaar 120 kilometer in vier dagen.

Tober bracht op de eerste wandeldag zijn speciaal voor de Vierdaagse geschreven 'Wij lopen de Vierdaagse' driemaal ten gehore op podia langs de route. Dat deed hij overigens zonder Johan Vlemmix, met wie hij de single opnam maar die hij dinsdag niet tegen het lijf liep. "De mensen zongen flink mee. Je had ze moeten horen bij het refrein", stelt Tober enthousiast. De opbrengst van de single gaat naar de Ronnie Tober Foundation, die verstandelijk gehandicapten uit hun isolement probeert te halen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen