Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zwarte 24-acteur claimt rol in verkiezing Obama

Shownieuws

Dennis Haysbert gelooft dat Barack Obama hem dankbaar moet zijn. Zijn rol als zwarte president in de serie 24 zou de ogen van de Amerikanen hebben geopend.

Dennis Haysbert, die in de serie 24 de rol van de zwarte president David Palmer speelde, gelooft dat die rol de weg heeft vrijgemaakt voor de verkiezing van Barack Obama als democratische presidentskandidaat. "Ik denk dat mijn personage de ogen van het Amerikaanse volk heeft geopend", zei de acteur.

Obama is de eerste zwarte kandidaat die door een van de grote partijen is voorgedragen voor het presidentschap. Afgelopen maand werd hij tot democratische presidentskandidaat verkozen voor de verkiezingen, nadat zijn tegenstandster Hillary Clinton opgaf. De verkiezingen worden in november gehouden.

Volgens Haysbert, die in 2006 voor het laatst te zien was in het vijfde seizoen van 24, heeft zijn vertolking van de donkere president heel veel losgemaakt bij de Amerikanen. "Ik word nog elke dag op straat aangesproken door mensen die vinden dat ik een gooi moet doen naar het presidentschap", vertelt hij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen