Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dieuwertje Blok ambassadeur luisterboek

Shownieuws

Dieuwertje Blok wordt benoemd als ambassadeur van het luisterboek. Ook Renate Dorrestein, Cees van Ede, Nelleke Noordervliet en Geert Mak worden geinstalleerd.

Dieuwertje Blok wordt zaterdag ter afsluiting van de Week van het Luisterboek benoemd als ambassadeur van het luisterboek. Ook Renate Dorrestein, Cees van Ede, Nelleke Noordervliet en Geert Mak worden in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam geïnstalleerd. De vijf prominenten zijn de eersten die deze functie gaan vervullen, meldt de organisatie van de themaweek dinsdag.

De ambassadeurs gaan zich inzetten om de bekendheid van het luisterboek te vergroten. Het vijftal heeft ervaring met het genre, aangezien ze allemaal een of meerdere boeken hebben ingelezen. Zo sprak Blok onder meer 'Pippi Langkous' en 'Sonny Boy' in en nam Dorrestein haar eigen boeken 'Het hemelse gerecht' en 'Echt sexy' onder handen.

Zaterdag wordt tevens het luisterboek 'De kleine geschiedenis van Amsterdam' van Geert Mak gepresenteerd. Presentatoren van het VPRO-radioprogramma OVT lazen het boek in, dat twaalf cd's beslaat.

De Week van het Luisterboek, die woensdag van start ging, wordt dit jaar voor de vierde maal georganiseerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen