Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bekende Nederlanders open over rookverslaving

Shownieuws

René Froger rookt zelf niet meer zo veel, maar stoorde zich nooit aan rokers in restaurant of kroeg. "Dat zou hypocriet zijn, want dat heb ik zelf ook gedaan."

René Froger rookt zelf niet meer zo veel, maar stoorde zich nooit aan rokers in een restaurant of kroeg. "Dat zou hypocriet zijn, want dat heb ik zelf ook gedaan", stelde de zanger op een feestje rond het ingaan van het rookverbod in de horeca, georganiseerd door fabrikant van elektronische sigaretten SuperSmoker. "Je ruikt wel wat, maar als iemand windjes laat, dan ruik je dat ook", vervolgde Froger.

Op het feestje in Ouderkerk aan de Amstel vertelden bekende Nederlanders over hun huidige of vroegere verslavingen. "Ik rookte vanaf mijn vijftiende", stelt Caroline Tensen, die inmiddels gestopt is. "Tijdens mijn zwangerschappen rookte ik dan echt precies negen maanden niet. De eerste sigaret stak ik bij wijze van spreken op nog voordat de kinderen eruit waren."

Mariska van Kolck gebruikte haar verslaving voor andere doeleinden "Het was een heel goed vervangmiddel voor eten", bekende de musicalactrice. Waarom mensen na de seks roken, snapt ze niet. "Nou ja, wie weet is het aangenaam." Voor Christine van der Horst is het moment na de intieme daad in de slaapkamer juist de beste tijd voor een sigaret. "Het moet wel lekkere seks geweest zijn. Maar het hoort er een beetje bij als een herstelmoment."

Laura Fygi rookt al 37 jaar twee pakjes sigaretten per dag. "Het maakt niet uit wanneer je rookt, het is altijd lekker." De zangeres zorgt altijd dat ze een voorraad heeft. "Anders word ik een beetje zenuwachtig." Vivian Boelen zit nooit zonder sigaretten, want er ligt altijd een pakje shag klaar als rantsoen. "Soms is die wat droog, maar als ik het nat maak, dan is dat goed."

Serge-Henri Valcke rookt twintig sigaartjes per dag. "Dood ga ik toch", weet de acteur. "Het is altijd lekker. Als ik met iets bezig ben, dan heb ik dat gewoon nodig." Valcke vindt het niet fijn als hij geen sigaartjes in de buurt heeft. "Dan is er toch wel wat paniek."

Suze Mens heeft een heel andere verslaving. "Als je mij geen thee geeft, dan gaat het mis", stelt de dochter van Harry Mens. "Ik heb ooit mijn tanden gebleekt en toen mocht ik 24 uur geen thee. Toen ben ik het toch maar door een rietje gaan drinken."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen