Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Heath Ledger geëerd met theater in Perth

Shownieuws

De nagedachtenis van Heath Ledger wordt in leven gehouden nu er in Perth een nieuw theater naar hem is vernoemd. Dinsdag werd het Heath Ledger Theater geopend.

(Novum/AP) - De nagedachtenis van Heath Ledger wordt in leven gehouden nu er in zijn thuisstad Perth een nieuw theater naar hem is vernoemd. Dinsdag werd het Heath Ledger Theater in de Australische stad geopend, in het bijzijn van onder anderen de vader van Heath, Kim Ledger. De acteur overleed in januari op 28-jarige leeftijd aan een onbedoelde overdosis medicijnen.

Kim toonde zich erg blij met het postume eerbetoon, dat ruim 55 miljoen euro kostte. Hij vertelde dat verschillende familieleden van de acteur later deze maand naar New York zullen afreizen voor de premiëre van 'The Dark Knight'. In de Batman-film speelde Ledger zijn laatste rol, die van de slechterik de Joker. Recensenten hebben zijn acteerprestaties in de actiefilm al bejubeld.

De filmster brak in 2005 internationaal door met zijn rol in de dramafilm 'Brokeback mountain', waarin hij een homoseksuele schapenhoeder speelt in het Amerika van de jaren zestig. Eerder was hij te zien in films als 'Monster's ball', 'A knight's tale' en 'Casanova'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen