Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Abba-dag op Radio 2

Shownieuws

Abba staat woensdag centraal op Radio 2. Aanleiding voor de Abba-dag is de Nederlandse premiere van 'Mamma mia!', de musicalverfilming met Meryl Streep.

Abba staat woensdag centraal op Radio 2. Luisteraars worden de hele dag getrakteerd op alle hits van de Zweedse popgroep. Aanleiding voor de Abba-dag is de Nederlandse premiere van 'Mamma mia!', de musicalverfilming met Meryl Streep, Colin Firth en Pierce Brosnan in de hoofdrollen. Dat heeft de zender maandag bekendgemaakt.

In de programma's die woensdag worden uitgezonden op Radio 2, worden gasten ontvangen die een speciale band hebben met Abba. Vanuit de Amsterdamse bioscoop Tuschinski, waar de premiere plaatsvindt, wordt 's avonds live het radioprogramma Theater van het Sentiment uitgezonden.

Abba, dat bestond uit Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad, werd in de jaren zeventig opgericht. De band scoorde hits als 'Dancing queen', 'The winner takes it all', 'The day before you came' en 'Mamma mia'. In 1980 won de band het Eurovisie Songfestival met het nummer 'Waterloo'. In 1982 hield de band op te bestaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen