Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sjaak Bral neemt Haags album op

Shownieuws

Sjaak Bral maakt samen met drie andere Haagse entertainers een cd met 'honderd procent Haagse teksten'. 'Puur Haags gelul' is vanaf september verkrijgbaar.

Sjaak Bral neemt deze week een live-cd op in Theater Toussaint in Den Haag. Samen met Haagse entertainers Karel Kanits, Jeffrey Huf en Boozy staat de cabaretier vier avonden op het toneel om 'honderd procent Haagse teksten' ten gehore te brengen. Van de voorstelling wordt een registratie gemaakt, die op cd verschijnt. 'Puur Haags gelul' is vanaf september verkrijgbaar.

Zondag gaf Bral samen met de drie anderen een try-out voor de show tijdens Parkpop in het Haagse Zuiderpark. "Dat ging heel goed", vertelt Bral, die toegeeft dat niet iedereen gecharmeerd was van het viertal. Enkele toeschouwers verlieten de voorstelling tijdens het eendaagse festival voortijdig. "De show is niet voor mensen met een zwak hart, want we zijn nietsontziend. Niets en niemand wordt gespaard, het is echt 'hardcore Haags'."

Het aankomende album is niet alleen voor Hagenaars te volgen. "Haags is een sappig taaltje, het is kruidig en creatief", vindt de 44-jarige Bral. "Iedereen kan het verstaan."

Sjaak Bral staat bekend om zijn voorliefde voor zijn geboortestad en het Haags. Zo bracht hij samen met Marnix en Robert-Jan Rueb tien jaar geleden voor het eerst 'Ut groen-geile boekie' uit, het standaardwerk over de Haagse taal. Inmiddels zijn meer dan honderdduizend exemplaren verkocht. Op 1 november verschijnt een jubileumeditie van het boekje.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen