Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Belgische justitie richt pijlen op Jean-Marie Pfaff

Shownieuws

Jean-Marie Pfaff is onderwerp van een onderzoek dat het Antwerpse gerecht instelde. Volgens Het Laatste Nieuws gaat het om een onderzoek naar fiscale fraude.

Jean-Marie Pfaff is onderwerp van een onderzoek dat het Antwerpse gerecht heeft ingesteld. Dat heeft een woordvoerder van het gerecht woensdag bevestigd na een bericht hierover van Het Laatste Nieuws.

Volgens de Belgische krant gaat het om een onderzoek naar fiscale fraude en ligt de oud-doelman in de clinch met de Belgische fiscus over enkele honderdduizenden euro's aan niet betaalde belasting. De woordvoerder van het gerecht wil over de aard van het onderzoek niets zeggen.

Het geschil met de belastingdienst zou zijn ontstaan na enkele mislukte zakendeals van Pfaff, waarbij enkele van zijn bedrijfjes failliet gingen. De fiscus zou niet wijs kunnen worden uit het aantal vennootschappen op naam van de familie Pfaff, die sinds 2001 schittert in de reallifesoap De Pfaffs.

Ook zouden vraagtekens zijn gezet bij de voordelen en sponsordeals die de familieleden overhielden aan de serie. Zo zouden Jean-Marie, zijn vrouw Carmen en hun dochters Kelly, Debby en Lyndsey onder meer vakanties, auto's en huis- en tuininrichting cadeau hebben gekregen van bedrijven, die vervolgens in de show te zien waren.

Eind maart deed de belastingdienst volgens de woordvoerder van het gerecht huiszoeking bij 'El Sympatico', zoals de ex-keeper ook wel wordt genoemd. Daarbij werden volgens Het Laatste Nieuws 'financiele documenten' in beslag genomen.

Carmen Pfaff reageerde tegenover de krant nuchter. "De belastingen moeten altijd van alles weten", zegt ze. "'Hoe heb je dit betaald? Hoe kom je daaraan?' Wij hebben alles uitgelegd, dus dat is opgehelderd. Je moet er niet te veel woorden aan vuil maken."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen