Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lil Wayne breekt record met nieuw album

Shownieuws

Lil Wayne heeft een verkooprecord gebroken. Zijn nieuwe album 'Tha Carter III' werd in de Verenigde Staten in de eerste week meer dan een miljoen keer verkocht.

(Novum/AP) - Lil Wayne heeft een verkooprecord gebroken. Zijn nieuwe album 'Tha Carter III' werd in de Verenigde Staten in de eerste week meer dan een miljoen keer verkocht.

Platenmaatschappij Universal Motown heeft hiermee het bestverkochte schijfje van dit jaar in huis. Het vorige record stond op naam van Kanye West. Van zijn album 'The graduation' werden in de eerste week bijna een miljoen exemplaren verkocht. Lil Wayne verkocht er zo'n vijftigduizend meer.

Nummers van 'Tha Carter III' van de 25-jarige rapper waren eerder al uitgelekt op internet. De platenmaatschappij stelde als gevolg hiervan de release van het album enkele keren uit, vanwege de wens dat daar andere versies op komen te staan dan de uitgelekte.

"Hij heeft er hard voor gewerkt", zegt Ron Williams, mede-oprichter van Cash Money Records, het platenlabel van de rapper. "Hij werkte samen met veel grote artiesten en daardoor werden mensen erg nieuwsgierig naar zijn eigen album."

Lil Wayne is sinds zijn tienerjaren actief in de muziekwereld. De rapper werkt samen met grote namen als Usher en Destiny's Child. Hij werd dit jaar genomineerd voor drie Grammy Awards.

De cd van Lil Wayne is deze week in Nederland op nummer 21 binnengekomen in de Mega Album Top 100. 'Lollipop', de eerste single van het nieuwe album, is terug te vinden op nummer 42 in de Single Top 100.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen