Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Star Trek-acteur ontvangt vergunning homohuwelijk

Shownieuws

George Takei heeft de vergunning binnen om met zijn vriend Brad Altman te trouwen. De Star Trek-acteur snijdt de huwelijkstaart op 14 september aan.

Star Trek-acteur George Takei heeft de vergunning voor zijn huwelijk met vriend en manager Brad Altman binnen. "Het is een historische dag", zei hij dinsdag tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

Het koppel is volgens People het eerste dat het papiertje van de gemeente West-Hollywood ontvangt, nadat het hof in Californie vorige maand het verbod op het homohuwelijk verwierp. De Japans-Amerikaanse acteur snijdt de huwelijkstaart op 14 september aan in het Japanese American National Museum in Los Angeles. Tijdens het huwelijk zullen ook enkele castleden van Star Trek aanwezig zijn.

De 71-jarige Takei speelde de rol van Mr. Sulu in Star Trek en is ook te zien als de vader van Hiro in de serie Heroes. Hij is al 21 jaar samen met Altman, die zeventien jaar jonger is dan hij.

Sinds maandag is het homohuwelijk in Californie legaal en kunnen homoparen zich er in de echt laten verbinden. De woorden 'bruid' en 'bruidegom' zijn in de trouwakte vervangen door 'partner A' en 'partner B'.

Takei en Altman zijn niet de enige bekende gezichten in Hollywood die elkaar de trouwringen omschuiven. Talkshowpresentatrice Ellen DeGeneres kondigde vorige maand aan met haar vriendin Portia de Rossi te gaan trouwen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen