Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Swiebertje op tv na overlijden Riek Schagen

Shownieuws

Als eerbetoon aan actrice Riek Schagen zendt de NCRV dinsdagmiddag een aflevering van Swiebertje uit. De actrice overleed maandagavond op 94-jarige leeftijd.

Als eerbetoon aan actrice Riek Schagen zendt de NCRV dinsdagmiddag een aflevering van Swiebertje uit. Dat heeft de omroep dinsdag bekendgemaakt.

Schagen was jarenlang te zien als dienstbode Saartje in de populaire kinderserie uit de jaren zestig. De actrice overleed maandagavond op 94-jarige leeftijd, zo maakte haar familie bekend.

In de aflevering 'Saartje helpen' stuurt Swiebertje, gespeeld door Joop Doderer, de verjaardag van Saartje in de war en verft hij samen met Bromsnor (Lou Geels) het plafond in de keuken van Saartje.

De NCRV 'denkt met dankbaarheid aan wat zij voor onze omroep en de Nederlandse televisiegeschiedenis heeft betekend', zo laat algemeen directeur Coen Abbenhuis weten. "Ook nadat de serie was gestopt in 1975, toonde Riek zich altijd bereid mee te werken aan bijeenkomsten waar Swiebertje centraal stond. De NCRV kijkt met buitengewoon respect terug op de jarenlange samenwerking met Riek."

De aflevering van Swiebertje is dinsdagmiddag om 16.05 uur te zien op Nederland 1.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen