Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Platenlabel Death Row geveild

Shownieuws

Platenlabel Death Row Records is geveild. Global Music Group Inc. betaalde bijna vijftien miljoen euro voor het label, dat rappers als Tupac Shakur voortbracht.

(Novum/AP) - Platenmaatschappij Death Row Records is onder de hamer gegaan. Global Music Group Inc. legde eind vorig maand bijna vijftien miljoen euro neer voor het label, dat grootheden als Tupac Shakur, Dr. Dre en Snoop Dogg voortbracht. Dat heeft Global Music maandag in een verklaring bekendgemaakt.

Death Row Records werd in 1989 opgericht door Marion 'Suge' Knight. Het label verkocht in de vroege jaren negentig miljoenen platen, maar ging ten onder aan schulden en slecht management.

Drie jaar geleden spanden Lydia en Michael Harris een rechtszaak aan tegen Knight omdat ze zouden hebben geholpen het label op te richten maar daar financieel weinig van terugzagen. De rechter stelde het koppel in het gelijk en bepaalde dat Knight 66 miljoen euro moest betalen. Toen ze het geld probeerden te innen, vroeg hij een faillissement aan.

Met de overname van de platenmaatschappij heeft Global Music eigendom verkregen over albums als 'The chronic' van Dr. Dre, 'All eyez on me' van Tupac Shakur en 'Doggystyle' van Snoop Dogg. Daarnaast zou zich onder de eigendommen nog niet verschenen materiaal van de in 1996 doodgeschoten Tupac bevinden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen