Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rechter staat veiling spullen James Brown toe

Shownieuws

Een rechter heeft groen licht gegeven voor een veiling van eigendommen van James Brown. De veiling vindt donderdag plaats bij Christie's in New York.

(Novum/AP) - Een rechter in de Amerikaanse staat South Carolina heeft groen licht gegeven voor een veiling van eigendommen van James Brown. De veiling vindt donderdag plaats bij veilinghuis Christie's in New York.

Voormalige zaakwaarnemers van de soulzanger probeerden de veiling tegen te houden. Zij vonden dat de rechter geen nieuwe executeurs van de nalatenschap had mogen aanwijzen. Nadat Brown in 2006 op 73-jarige leeftijd was overleden, kreeg zijn familie ruzie over de nalatenschap. Een rechter kende vervolgens de bezittingen toe aan een raad van onafhankelijke beheerders.

In februari besloot de rechter dat een veiling noodzakelijk was om een deel van de schulden af te betalen die Brown na zijn dood heeft achtergelaten. Onder de 320 voorwerpen die donderdag onder de hamer gaan, bevinden zich onder meer een rode jumpsuit, een blauwe satijnen cape, onderbroeken, pyjama's, ongedekte cheques en meubels van de zanger.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen