Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Familie Ledger woont première 'Dark Knight' bij

Shownieuws

De familie van Heath Ledger heeft maandag de première van 'The Dark Knight' bijgewoond. De familie vloog naar New York om Heath te zien als The Joker.

De familie van Heath Ledger heeft maandagavond de première van 'The Dark Knight' bijgewoond. Zus Kate, vader Kim en zijn vrouw en moeder Sally en haar man waren vanuit Australië naar New York gekomen om de acteur te zien in zijn laatste rol als The Joker in de Batman-film. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift People.

De familie ontweek de rode loper bij aankomst bij het theater. Na afloop van de film stak vader Kim zijn duim in de lucht toen hem werd gevraagd wat hij van de film vond.

Collega-acteurs uit de film grepen de première aan om Ledger te herdenken. "Werken met Heath was geweldig", vertelde Christian Bale, die Batman speelt in de film. "Hij is het hoogtepunt van de film en dat zeg ik graag. Hij is een geweldig talent en creëerde een Joker die zal uitgroeien tot een klassieker."

Michael Caine, die butler Alfred Pennyworth speelt, roemde de 'intensiteit en wreedheid van zijn acteerspel'. "Maar als we dan tussen de opnamen even gingen zitten, was hij volstrekt normaal", herinnerde de 75-jarige acteur zich. "We dronken een kopje koffie en als ze dan weer klaar voor ons waren, was hij meteen weer The Joker. Zij energie was verbazingwekkend. Hij heeft de beste boef neergezet die ik ooit heb gezien."

'The Dark Knight' draait vanaf volgende week donderdag in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen