Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gratis muziekplatform Tribe of Noise gelanceerd

Shownieuws

Een nieuw muziekplatform waarop gratis muziek kan worden gezet en gedownload is gelanceerd. Muzikanten kunnen hun werk op de website Tribe of Noise zetten.

Een nieuw muziekplatform waarop gratis muziek kan worden gezet en gedownload is maandag gelanceerd. Op de website Tribe of Noise kunnen muzikanten hun werk onder een licentie op internet zetten. Fans en professionals kunnen de nummers vervolgens gratis downloaden, verspreiden en bewerken.

Het concept lijkt op dat van MySpace, de netwerksite waarop veel artiesten hun werk plaatsen. Zo braken Lily Allen en Sean Kingston al door bij het grote publiek door hun MySpace-profiel. Vorig jaar waagden artiesten als Moby, Nine Inch Nails en Radiohead zich aan het gratis verspreiden van hun muziek via internet.

Tribe of Noise, van Nederlandse makelij, erkent dat het niet goed gaat met de muziekindustrie. "De muziekindustrie en met name artiesten gaan door een diep dal", zegt medeoprichter Sandra Brandenburg. "In plaats van verzet tegen verandering en het loodje leggen, omarmen wij de veranderingen. Mensen zullen muziek blijven delen, dus geef ze dan iets om te delen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen