Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nick en Simon opgejaagd door cameraploeg

Shownieuws

Nick en Simon worden op de hielen gezeten door een cameraploeg van het SBS-programma Fans. "Laatst stonden ze plotseling in de tuin van de ouders van Nick".

Nick en Simon worden op de hielen gezeten door een cameraploeg van het SBS-programma Fans. "Laatst stonden ze plotseling in de tuin van de ouders van Nick", vertelt manager Jaap Buys. "Met dat soort praktijken moet je in Sicilië zijn, niet hier." Zondagavond werd de cameraploeg verwijderd bij een concert van het Volendamse duo in Raamsdonksveer. Volgens Buys werden zonder toestemming opnamen gemaakt.

Voor de nieuwe realityshow, die in het najaar wordt uitgezonden, worden fanatieke fans van artiesten als Thomas Berge, René Froger en Madonna gevolgd. Volgens Buys was met productiebedrijf No Pictures Please alleen contact geweest over een kort gesprek met Nick en Simon, na afloop van het optreden. Er zou geen toestemming zijn gegeven om tijdens het optreden te filmen.

Niets van waar, zegt producent Ewout Genemans, de initiatiefnemer van Fans. "We hadden zowel van de organisatie als het management toestemming om te filmen. Toen ze de fan zagen die wij tijdens de aflevering volgen, schrokken ze", stelt hij. Genemans omschrijft de fan, een 40-jarige vrouw, als extreem. "Ze volgt Nick en Simon overal naartoe en schrijft brieven. Dat vindt het management niet leuk. Maar het is niet normaal dat we dan zonder reactie worden weggestuurd."

Volgens Genemans heeft de fan, niet de cameraploeg in de tuin van de familie Schilder gestaan. "De fan heeft een brief in de brievenbus van Nick gegooid", zegt hij. "We laten zien hoe het leven van een fanatieke fan eruitziet. We zijn niet de Tros die in opdracht van Volendam Music bv een serie maakt over Nick en Simon."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen