Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fans vieren verjaardag Kate Bush

Shownieuws

De vijftigste verjaardag van Kate Bush gaat ook in Nederland niet ongemerkt voorbij. Haar fanclub organiseert samen met EMI Music op 1 augustus een feestje.

De vijftigste verjaardag van muzieklegende Kate Bush gaat ook in Nederland niet ongemerkt voorbij. De Nederlandse fanclub van de zangeres organiseert samen met platenlabel EMI Music op 1 augustus een feestje in de Amsterdamse platenzaak Fame. Bush is twee dagen eerder, op 30 juli, jarig.

Tijdens het feest is het voor fans mogelijk om een verjaardagsregister te tekenen, dat uiteindelijk door EMI aan de Britse artieste zal worden aangeboden. Coverband The Dutch Kate Bush zorgt voor muzikale begeleiding. Liefhebbers van Bush kunnen zich via de website van de fanclub aanmelden voor het feest.

Of Bush het gebaar van haar Nederlandse fans kan waarderen, is de vraag. De zangeres, die sinds eind jaren zeventig hits scoorde met nummers als 'Wuthering heights' en 'Running up that hill', leidt sinds de jaren negentig een zeer geïsoleerd bestaan. Jarenlang liet Bush zowel muzikaal als publicitair niets van zich horen.

Na aanhoudende speculaties over een nieuwe plaat verscheen eind 2005 haar achtste studioalbum, 'Aerial', haar eerste cd sinds 1993.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen