Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ierse acteur verdacht van doden vrouw in Italie

Shownieuws

De acteur Paudge Behan is door de Italiaanse politie ondervraagd over de dood van een vrouw. Zij werd donderdag met dertien messteken om het leven gebracht.

(Novum/AP) - De Ierse acteur Paudge Behan is door de Italiaanse politie ondervraagd in verband met de dood van een bejaarde vrouw. De vrouw, de gepensioneerde bontbewerkster Sylvana Abata, werd donderdagavond met dertien messteken om het leven gebracht in haar villa in Toscane. Dat hebben de carabinieri in Arcidosso, bij Grosseto, maandag gezegd.

Behan, die in de buurt woont, trok de aandacht van de politie toen hij zich bij een ziekenhuis liet behandelen voor een snee in zijn dijbeen. De politie zei verder een mes in beslag te hebben genomen dat behoort aan de acteur. Behan zei tegen de Italiaanse radio dat hij onschuldig is.

Behan is de zoon van Beatrice Behan, de weduwe van de Ierse schrijver Brendan Behan, en Cathal Goulding, in de jaren zestig stafchef van het Ierse Republikeinse Leger (IRA) en de beste vriend van Brendan Behan. De schrijver overleed in 1964 op 41-jarige leeftijd.

Paudge Behan speelde onder andere in de films 'Veronica Guerin' en Conspiracy of silence'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen