Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Foo Fighters en Pearl Jam eren The Who

Shownieuws

De rockband The Who is zaterdag geeerd door bands als Foo Fighters, Incubus en Pearl Jam. De bands traden samen met The Who op in Los Angeles.

(Novum/AP) - De rockband The Who, die in de jaren zestig en zeventig hits scoorde met 'My generation' en 'I'm a boy', is zaterdag geeerd door bands als Foo Fighters, Incubus en Pearl Jam. De bands brachten tijdens een concert in Los Angeles hits van de Britse rockformatie ten gehore.

Ook de twee overgebleven bandleden van The Who lieten van zich horen. Leadzanger Roger Daltrey en gitarist Pete Townshend sloten de speciale avond af met een aantal klassiekers, waaronder 'Teenage wasteland', 'The seeker' en 'Two thousand years'. Drummer Keith Moon en bassist John Entwistle stierven in respectievelijk 1978 en 2002. Tijdens het concert werden videobeelden van hen vertoond.

Het optreden zorgde bij de 64-jarige Daltrey niet voor een gevoel van weemoed. "Ik heb een zeer bevoorrecht en fantastisch leven gehad", zei de muzikant voorafgaand aan het concert. "Ik mis mijn oude vrienden, maar ze zijn nog altijd bij me. Als we onze muziek spelen, klinken John en Keith daar altijd in door, dus het is net alsof ze nooit weg zijn geweest."

The Who viel na de oprichting in 1964 meerdere malen uiteen. Sinds 1999 heeft de band, die sinds 2002 uit Daltrey en Townshend bestaat, weer een aantal tournees afgewerkt. In het najaar gaat het tweetal op toer in de Verenigde Staten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen