Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prins Harry wil meer aan liefdadigheid doen

Shownieuws

Prins Harry wil meer tijd besteden aan het helpen van kinderen in Afrika. Dat zei het 23-jarige lid van het Britse koningshuis in het Afrikaanse Lesotho.

(Novum/AP) - Prins Harry zou meer tijd willen besteden aan het helpen van kinderen in Afrika. Dat heeft het 23-jarige lid van het Britse koningshuis zondag gezegd in het kleine Afrikaanse koninkrijk Lesotho, waar hij deze week is ter promotie van zijn liefdadigheidsorganisatie Sentebale. Die organisatie richtte hij op ter nagedachtenis aan zijn moeder, prinses Diana.

De jonge luitenant in het Britse leger vertelde bij de opening van een nieuw opvangtehuis voor misbruikte kinderen aan de pers hoe hij liefdadigheidswerk probeert in te passen in zijn legercarriere: "Ik zou willen dat hier vaker kon zijn." Op de binnenplaats van het nieuwe centrum dolde hij vervolgens met een aantal van de kinderen.

Prins Harry kwam in 2004 voor het eerst in Lesotho en deed gedurende twee maanden vrijwilligerswerk. Naar aanleiding daarvan richtte hij Sentebala op, dat in de lokale taal 'Vergeet me niet' betekent. En hulp is er nodig in het kleine koninkrijk, dat ingesloten ligt in Zuid-Afrika. Op een bevolking van 1,8 miljoen zijn er driehonderdduizend kinderen die een of beide ouders aan aids zijn verloren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen