Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hyacinth Bucket boos op BBC

Shownieuws

Patricia Routledge beschuldigt de BBC van slecht beleid. "Het wordt gerund door 10-jarigen", zegt Routledge, alias Hyacinth Bucket in Keeping up Appearances.

Patricia Routledge beschuldigt de Britse omroep BBC van slecht beleid. "Het wordt gerund door 10-jarigen", zegt Routledge, vooral bekend van haar rol als Hyacinth Bucket in Keeping up Appearances, in een interview met de Engelse krant Daily Telegraph.

De 79-jarige actrice maakt zich kwaad om een akkefietje dat tien jaar geleden speelde. De detectiveserie Hetty Wainthropp, waarin ze van 1996 tot en met 1998 speelde, werd na vier seizoenen plotseling van de buis gehaald. "We werden verraden door de BBC. Ze hadden gezegd dat er nog een vijfde seizoen zou komen."

Naar verluidt bracht de BBC de castleden van de detectiveserie destijds nooit officieel op de hoogte van het afblazen van de serie. "Hoe onbeleefd", stelt Routledge over de vermeende communicatiefout.

In Nederland is de actrice nog steeds te zien bij de Tros in herhalingen van Schone Schijn, zoals Keeping up Appearences hier heet. Deze serie werd ook uitgezonden bij de BBC.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen