Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gladys Knight haalt Nederlandse band naar VS

Shownieuws

Gladys Night is overdonderd door het talent van Big, Black and Beautiful. De Amerikaanse souldiva wil dat BBB haar gaat versterken bij optredens in Las Vegas.

Gladys Knight is overdonderd door het talent van de Nederlandse formatie Big, Black and Beautiful. De Amerikaanse souldiva wil dat de drie zangeressen haar gaan versterken bij optredens in Las Vegas. "Dit is meer dan we ooit durfden te dromen", zegt zangeres Michelle David trots. "Kippenvel."

Voor bandleden Rocq-E Harrell, Lucretia van der Vloot en Michelle David is de waardering van de souldiva, die furore maakte met haar begeleidingsband The Pips, het grootste compliment dat ze kunnen krijgen. De zelfgeproduceerde dvd van hun Carré-optreden in maart kwam via via terecht bij Knight en zij was lyrisch. "Het was spannend of iemand onze dvd überhaupt mooi zou vinden", stelt David. "Maar dat zij haar waardering heeft geuit was boven alle verwachtingen."

Over twee weken vertrekt het drietal naar Las Vegas om kennis te maken met Knight en praktische zaken door te spreken. De dames hebben er nu al zin in. "Ik heb gehoord dat ze een prachtig persoon is", zegt David. "Ik denk ook niet dat het kan tegenvallen, want zij legt haar leven in de liedjes die ze zingt. What you see is what you get."

Mocht het niet klikken bij de kennismaking in de gokhoofdstad, dan zou de samenwerking nog op de klippen kunnen lopen. Maar daarvoor is David niet bang. "Daar ben ik gewoon nog niet mee bezig. Ik richt me nu eerst op de ontmoeting. Dat is al geweldig."

Vrijdagavond opent Big, Black and Beautiful het Unicef Gala bij de Tros. Wie denkt dat de dames zich hiervoor niet kunnen opladen nu ze met een grootheid gaan werken, komt bedrogen uit. "Iemand zei tegen mij dat de opnamen hiervoor wel niets meer zouden voorstellen, nu we ook Gladys Knight gaan ontmoeten", zegt David. "Maar zo zie ik dat helemaal niet. Wij zijn dankbaar voor alles wat op ons pad komt."

De dvd die als aanleiding diende voor de samenwerking met Knight is sinds kort te koop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen