Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ira Tucker van Dixie Hummingbirds overleden

Shownieuws

Ira Tucker is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. Hij was tientallen jaren de leadzanger van de Amerikaanse gospelgroep de Dixie Hummingbirds.

(Novum/AP) - Ira Tucker is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. Hij was tientallen jaren de leadzanger van de Amerikaanse gospelgroep de Dixie Hummingbirds.

De Dixie Hummingbirds werden in 1928 opgericht. De in 1925 geboren Tucker trad eind jaren dertig toe tot de groep, die onder meer de Temptations, James Brown, Stevie Wonder en Al Green beïnvloedde. Tucker bleef tot aan het eind van de vorige eeuw bij de groep, waarvan de belangrijkste andere leden toen al waren overleden.

Vooral in de jaren vijftig hadden de Dixie Hummingbirds veel succes in de Verenigde Staten. Het tijdschrift Ebony riep de groep in 1978 uit tot de beste gospelgroep ter wereld. Met zijn opzwepende manier van optreden leverde Tucker een belangrijke bijdrage aan de populariteit van de groep. In 'Loves me like a rock' van Paul Simon, een hit uit 1973, doen de Dixie Hummingbirds de achtergrondzang.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen