Kies je favoriete radiostation

Dossiers

North Sea Jazz trekt meer bezoekers

Shownieuws

North Sea Jazz is bezocht door zeventigduizend muziekliefhebbers. Het festival sloot zondag af met optredens van onder anderen Alicia Keys en Joe Jackson.

North Sea Jazz is dit jaar bezocht door zeventigduizend muziekliefhebbers. Dat heeft de organisatie van het jazzfestival laten weten. De 33e editie van het evenement trok vrijdag, zaterdag en zondag drieduizend bezoekers meer dan vorig jaar. North Sea Jazz sloot zondag af met optredens van onder anderen Alicia Keys, Joe Jackson en Gnarls Barkley.

Nieuwkomer Ryan Shaw kon zondag op veel bijval rekenen. De 27-jarige Amerikaan wist de tent waarin hij speelde helemaal vol te krijgen. "Het was geweldig, geweldig publiek. Ik hoopte daar natuurlijk wel op, maar je weet het nooit", zei de soulartiest, die voor het eerst een optreden gaf in Europa. "Het voelt fijn om zo'n goede start te hebben. Ik wil dan ook weer snel terugkomen."

Mark Ronson, de man achter het succes van Amy Winehouse, was een van de grote namen die zondag in Ahoy Rotterdam stonden. Ondanks zijn staat van dienst toonde hij zich een bescheiden man. "Ik voel me best vereerd dat ik hier mag zijn", zei de 32-jarige muzikant. "Je komt hier toch niet te staan als je gewoon een hitje hebt."

Ronson maakte van de gelegenheid gebruik om zijn collega-artiesten in actie te zien. Zo nam de Brit een kijkje bij optredens van Keys, Jackson en Gnarls Barkley. "Ik heb vijf te gekke shows gezien. Dat is zo cool, dat je zo makkelijk van hier naar daar kunt lopen."

North Sea Jazz werd donderdag officieel geopend met een optreden van Angie Stone, die ook vrijdag te zien en te horen was. Jill Scott, Chaka Khan, Herbie Hancock en George Benson waren zaterdag de publiekstrekkers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen