Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nijmegen loopt uit voor Nick en Simon

Shownieuws

Nick en Simon zorgden zaterdagavond in Nijmegen voor een massale toestroom van mensen. Het Volendamse duo opende de jaarlijkse Vierdaagsefeesten.

Nick en Simon zorgden zaterdagavond in Nijmegen voor een massale toestroom van mensen. Tijdens de openingsavond van de Vierdaagsefeesten werd het publiek via lichtkranten gevraagd om voor een andere locatie te kiezen dan de Waalkade, waar het optreden van het Volendamse duo plaatsvond.

Ondanks de drukte verliep de eerste avond van de jaarlijkse feesten naar behoren. Verspreid over de dag hebben naar schatting 150 duizend mensen de feesten bezocht. Gezien het aantal bezoekers is het aantal aanhoudingen, acht in het totaal, laag te noemen, laat de politie weten, die spreekt van een 'gezellige drukte'.

Aan het einde van de nacht werden vier mensen aangehouden in verband met een steekincident. Rond 04.20 uur troffen agenten in de Van Welderenstraat twee 19-jarige mannen aan met steekwonden. Zij werden aangehouden en met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. In de omgeving werden vervolgens een 37-jarige man en een 19-jarige vrouw gearresteerd. Het steekwapen is gevonden en in beslag genomen.

Een 21-jarige Nijmegenaar werd op het Stationsplein aangehouden omdat hij een agent had geslagen. Hij werd door de politie aangesproken omdat hij twee meisjes zou hebben lastiggevallen. Op de Tweede Walstraat werd een 19-jarige Nijmegenaar aangehouden omdat hij in een cafe iemand met een mes zou hebben bedreigd.

De Vierdaagsefeesten worden voorafgaand en tijdens de Nijmeegse Vierdaagse gevierd. Tot en met vrijdag staat de stad in het teken van de festiviteiten en de wandeltocht. Naast Nick en Simon staan tijdens de Vierdaagsefeesten artiesten als Alain Clark, Voicst en Monique Smit op het podium.

Dinsdag gaan ruim 44 duizend wandelaars van start.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen