Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Organisatie North Sea Jazz vooral blij met zaterdag

Shownieuws

De organisatie van North Sea Jazz is tevreden over het verloop van het festival tot nu toe. De zaterdag maakte met 23 duizend bezoekers de verwachtingen waar.

De organisatie van North Sea Jazz is tevreden over het verloop van het festival tot nu toe. Vooral de zaterdag, toen ruim 23 duizend bezoekers in Ahoy te vinden waren, stemde de organisatie positief.

"Het algemene gevoel is erg goed en de reacties van het publiek zijn enthousiast. Overal zie je echte liefhebbers van de muziek en de zalen zaten overvol", zegt een woordvoerder van het muziekfestival, dat voor de derde keer in Rotterdam wordt georganiseerd. "Natuurlijk zijn er altijd wat kleine dingen die we graag anders hadden gezien of willen meenemen als verandering voor volgend jaar."

Grote namen als Herbie Hancock, George Benson en Al Jarreau trokken zoals verwacht volle zalen. Fans van soulmuziek konden tijdens de 33e editie van North Sea Jazz hun hart ophalen met sterren als Jill Scott, Angie Stone en Chaka Khan. Ook een minder bekende artiest als Laura Izibor werd door het publiek warm onthaald. "Haar cd is nog niet eens uit, maar de hele zaal stond vol en iedereen zong mee", stelt de woordvoerder.

Zondag verwacht de organisatie nog eens zo'n twintigduizend tot 23 duizend bezoekers. "We willen de toon van de afgelopen dagen uiteraard vasthouden. Het weer is lekker en we hebben een jonge programmering." Naast grote namen als Alicia Keys en Mark Ronson staan zondag ook Pete Philly & Perquisite en C-Mon en Kypski op de buhne.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen