Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Amy Winehouse stopt met optreden wegens longschade'

Shownieuws

Amy Winehouse stopt binnenkort voor onbepaalde tijd met optreden om aan te sterken en te werken aan een nieuw album. De zangeres lijdt aan longemfyseem.

Amy Winehouse stopt binnenkort voor onbepaalde tijd met optreden om aan te sterken en te werken aan een nieuw album. "Ze heeft ernstige gezondheidsproblemen", vertelde haar vader Mitch dit weekeinde tegenover de Britse tv-zender Sky News. Onlangs maakte hij al bekend dat zijn dochter aan longemfyseem lijdt.

Mitch Winehouse vreest voor het leven van zijn 23-jarige dochter. "Mijn grootste angst is dat ze sterft door longemfyseem. Dat zou een langzame en pijnlijke dood zijn, happend naar adem." Volgens Mitch is onlangs vastgesteld dat een klein stukje boven aan haar longen is aangetast. "Ik wil mensen duidelijk maken dat als ze haar een sigaret geven, ze haar gezondheid schade toebrengen."

Na 6 september doet Winehouse volgens haar vader een stapje terug. Ze heeft tot die tijd nog contractuele verplichtingen voor vijf optredens, zei hij. Winehouse, die bekendstaat om haar drank- en drugsgebruik, werd vorige maand in het ziekenhuis opgenomen, nadat ze in haar woning in Londen in elkaar was gezakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen