Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rockgroep Faces overweegt reünie

Shownieuws

De Britse rockgroep Faces overweegt een reünie. Rod Stewart en Rolling Stone-gitarist Ron Wood behoren tot de oud-leden van de band uit de jaren zeventig.

De Britse rockgroep Faces overweegt een reünie. Dat heeft toetsenist Ian McLagan verklaard tegenover de BBC. Rod Stewart en Rolling Stone-gitarist Ron Wood behoren tot de oud-leden van de band.

McLagan vertelt dat Stewart het enige bandlid is dat nog twijfelt over de plannen voor een reünietournee en eventueel een nieuw album. "Hij heeft het heel lang niet gewild. Hij zag er het nut niet van in, maar ik denk dat hij nu aan het bijdraaien is."

Faces werd in 1969 gevormd door de leden van de band The Small Faces die waren overgebleven na het vertrek van frontman Steve Mariott. Stewart en Wood werden aangetrokken om de nieuwe band te vormen. De jaren daarop scoorde Faces hits als 'Stay with me' en 'Cindy incidentally'.

Naast McLagan, Stewart en Wood bestond de band nog uit drummer Kenney Jones en bassist Ronnie Lane. Deze laatste overleed in 1997 op 51-jarige leeftijd, nadat hij twintig jaar had gestreden tegen multiple sclerose.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen