Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Actrice en danseres Cyd Charisse (86) overleden

Shownieuws

Actrice en danseres Cyd Charisse (86) is aan een hartaanval overleden in Los Angeles. Ze speelde met Fred Astaire in filmmusical 'Singin' in the rain' uit 1952.

(Novum/AP) - Actrice en danseres Cyd Charisse is dinsdag aan een hartaanval overleden in Los Angeles. Dat heeft haar publiciteitsagent bekendgemaakt. Ze was 86 jaar.

Charisse is vooral bekend van een reeks musicalfilms uit de jaren veertig en vijftig waarin ze speelde met Gene Kelly, Debbie Reynolds en Fred Astaire. "Haar schoonheid was adembenemend", laat Reynolds weten in een verklaring. "De wereld zal haar danskunsten missen."

Charisse was slechts 1,58 meter lang, maar leek veel langer als ze danste en haar benen goed zichtbaar waren. Ze begon op 14-jarige leeftijd als danseres bij het Ballet Russe en maakte in 1943 haar filmdebuut in 'Something to shout about'. Die film had niet veel succes, maar leverde Charisse wel nieuwe aanbiedingen op. Nog in datzelfde jaar was ze als danseres in nog twee films te zien.

Bekende films waarin Charisse speelde zijn 'Singin' in te rain', 'Ziegfield Follies', 'The band wagon' en 'Silk stockings'. Tot in de jaren negentig speelde ze geregeld gastrollen in televisieseries, waaronder The Love Boat, Murder she Wrote en Frasier.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen