Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vaticaan doet niet mee met opvolger Da Vinci Code

Shownieuws

Het Vaticaan is tegen de opnamen van de nieuwe film 'Angels & demons'. Het vervolg op 'The Da Vinci code' krijgt geen toestemming beelden te schieten in kerken.

Het Vaticaan werkt niet mee aan de opnamen voor de film 'Angels & demons' in Rome. De makers hoopten beelden te mogen schieten in twee kerken in de Italiaanse hoofdstad, maar dat heeft het Vaticaan verboden, meldt het Britse persbureau Reuters. De film is het vervolg op de kaskraker 'The Da Vinci code'. Tom Hanks vertolkt wederom de hoofdrol.

'The Da Vinci code' kon ook niet rekenen op de steun van het Vaticaan, omdat het boek van Dan Brown wilde theorieen over Jezus de wereld in hielp. Zo zou de zoon van God in het huwelijk getreden zijn met Maria Magdalena en kinderen met haar hebben. Daaruit zou een familie zijn voortgevloeid die angstvallig geheim wordt gehouden door de rooms-katholieke kerk.

De makers van 'Angels & demons' hoopten toch toestemming te krijgen om in de kerken te filmen en klopten aan bij de aartsbisschop van Rome, maar hij weigerde. Een van de twee kerken, de Santa Maria del Popolo, herbergt twee meesterwerken van Caravaggio.

Het boek van Dan Brown, vertaald als 'Het Bernini mysterie', speelt zich grotendeels af in Rome en het Vaticaan. Naast Tom Hanks speelt ook Ewan McGregor een rol in de film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen