Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Maxi Priest vindt Amy Winehouse slecht voorbeeld

Shownieuws

Maxi Priest vindt dat de streken die Amy Winehouse levert, niet goed zijn voor de muziek. "Iemand die niet komt opdagen op haar eigen concerten, dat is slecht."

Maxi Priest vindt dat de streken die Amy Winehouse levert, niet goed zijn voor de muziek. "Iemand die niet komt opdagen op haar eigen concerten, natuurlijk is dat slecht voor het beeld dat mensen hebben van muziek", zegt de reggaezanger tegen Novum Nieuws. "Maar ja, zij kan het flikken en mensen pikken het. Al moet ik wel zeggen dat ik ook onder de indruk ben van haar zangtalent."

Priest werkte samen met UB40 voor het nieuwe album van de band, 'Twentyfourseven'. Hij wordt door de fans van de reggaeband met open armen ontvangen. "Gelukkig roept niemand 'boe' als ik het podium op kom", vertelt hij. Onlangs verscheen de eerste gezamenlijke single, 'Dance until the morning light'.

De Britse zanger, die in Nederland bekend werd door de single 'Close to you' uit 1990, werd door de leden van UB40 gevraagd met hen samen te werken toen hij met UB40 door Australie toerde en zanger Ali Campbell besloot op te stappen. "Toen grapten mijn vrienden al dat ik best voor hem in zou kunnen vallen", vertelt Priest. "Toen de band vroeg of ik een paar keer samen het podium op wilde, was ik zo gevleid dat ik dat natuurlijk niet kon weigeren."

In eerste instantie was er sprake van dat Priest de rol van Campbell zou overnemen binnen UB40. Uiteindelijk werd Duncan Campbell, de broer van Ali, de nieuwe frontman. Toch mocht Priest wel een paar nummers vertolken op het nieuwe album en toerde hij mee met de formatie. "Als ik maar bezig ben met de dingen waar ik het dolst op ben: mensen ontmoeten, reizen en plezier maken", zegt hij.

UB40 heeft de reggaezanger ook geholpen op zijn eigen nieuwe album, onthult Priest. "Ze hebben een fijn reggaenummer met mij opgenomen. De samenwerking was gebaseerd op wederzijds respect, waardoor we dit voor elkaar wilden doen. Er staan ook nog andere gastartiesten op het album, maar wie dat zijn houd ik nog even geheim."

Op 'Twentyfourseven' covert de band samen met Priest een nummer van de man die reggae groot maakte. "'I shot the sheriff' van Bob Marley was een nummer dat UB40 en ik wel vaker speelden en mensen zeiden altijd hoe onze versie verschilde van de zijne", zegt de 48-jarige Priest. "Zonder Marley zou er niet zo veel groei zijn geweest in reggae, net als zonder Elvis Presley in de rock-'n-roll."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen