Kies je favoriete radiostation

Dossiers

North Sea Jazz breidt uit naar Rusland

Shownieuws

North Sea Jazz krijgt volgend jaar een editie in Rusland. De organisatie heeft al een locatie op oog. "We proberen die nu te bevestigen", zegt een woordvoerder.

North Sea Jazz krijgt in het voorjaar of najaar van 2009 een editie in Rusland. De organisatie van het jazzfestival heeft al een locatie in St. Petersburg op het oog. "We proberen die nu te bevestigen", meldt een woordvoerder. "Ook kijken we of we de juiste artiesten kunnen boeken." Net als in Nederland streeft de organisatie naar een mix van internationale en nationale artiesten.

Het initiatief komt niet uit de lucht vallen. North Sea Jazz werkte eerder mee aan het Russische festival Q Jazz, waarvoor de organisatie een deel van de programmering voor haar rekening nam. Een van de partners van het festival heeft North Sea Jazz nu gevraagd om een Russische editie van het Rotterdamse evenement te organiseren.

Zo groot als het Nederlandse equivalent zal North Sea St. Petersburg niet worden. "Het wordt aanvankelijk veel kleiner van opzet, bijvoorbeeld twee dagen en minder podia", stelt de woordvoerder. "Met onze ervaring van 33 jaar kunnen wij daar zeker wat betekenen."

North Sea Jazz werd donderdagavond geopend in Ahoy met een optreden van Angie Stone. Vrijdag, zaterdag en zondag vinden in Rotterdam nog optredens plaats van artiesten als Jill Scott, Alicia Keys en Paul Simon.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen