Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hollywoodruzie over acteurscontracten duurt voort

Shownieuws

Hollywoodacteurs en producenten ruzien verder over de acteurscontracten. De producers zeggen dat het Screen Actors Guild hun laatste bod heeft afgeslagen.

(Novum/AP) - Hollywoodacteurs en producenten ruzien verder over de acteurscontracten. De producers zeggen dat het Screen Actors Guild hun laatste bod heeft afgeslagen, maar de acteursvakbond stelt wel degelijk een tegenvoorstel te hebben gedaan. De onderhandelingen zijn volgens de acteurs dan ook in volle gang.

Het conflict over de nieuwe contracten duurt al enige tijd. De bond vindt dat acteurs een hoger salaris en een groter aandeel van dvd-opbrengsten moeten krijgen. Maar volgens de producenten eist de vakbond 'onredelijke' bedragen. De studio's boden vorige week in hun laatste bod een extra compensatie van 160 miljoen euro voor drie jaar. De leden van de acteursbond werken zonder contract sinds eind vorige maand, toen het oude verliep.

Een halfjaar geleden was Hollywood het toneel van een ander arbeidsconflict. Toen staakten scenarioschrijvers om een beter contract af te dwingen. Pas na maanden was hier een akkoord bereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen