Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wolter Kroes haalt journaal in Zwitserland

Shownieuws

Wolter Kroes heeft met 'Viva Hollandia' het Zwitserse journaal gehaald. Het werd gedraaid onder een samenvatting van de wedstrijd van Oranje tegen Frankrijk.

Wolter Kroes heeft met zijn EK-nummer 'Viva Hollandia' het Zwitserse journaal gehaald. Dat vertelt de volkszanger in Bern aan Novum Nieuws. "Ik lag in mijn hotelkamer naar het journaal te kijken en toen draaiden ze tijdens een samenvatting van de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Frankrijk gewoon vijf minuten lang Viva Hollandia op de achtergrond", lacht hij. "Dat heb ik nog nooit meegemaakt."

Kroes, die vrijdag in de Zwitserse stad voor de KNVB optrad en maandag een concert gaf op de Oranjecamping, zegt dat de Oranjegekte inmiddels ook bij de Zwitsers is toegeslagen. "Iedereen praat over het Oranjelegioen. Ze draaien mijn plaat in de Zwitserse kroegen tussen de Zwitsers, omdat ze dan het gevoel van die Nederlanders kunnen vasthouden", zegt hij. "De Zwitsers gaan helemaal uit hun dak. Die vinden het prachtig."

'Viva Hollandia' van Kroes heeft inmiddels de hoogste positie in de Top 40 bereikt. In de Single Top 100 staat het nummer op de tweede plek, op de voet gevolgd door de EK-versie van 'Bloed, zweet en tranen' van Rene Froger.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen