Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prins William nu Kousenbandridder

Shownieuws

De Britse Prins William is maandag door koningin Elizabeth II benoemd in de Orde van de Kousenband. Zijn vriendin Kate Middleton en broer prins Harry keken toe.

(Novum/AP) - Prins William van Groot-Brittannië is maandag door koningin Elizabeth II benoemd tot duizendste ridder in de Orde van de Kousenband. Tijdens een kleurrijke plechtigheid in Windsor Castle presenteerde de koningin haar kleinzoon persoonlijk de bijbehorende versierselen.

Na de ceremonie liepen de overige aanwezige ridders met hun traditionele hoeden met struisvogelveren en fluwelen mantels in processie naar de St. George kapel voor een kerkdienst. Williams vriendin Kate Middleton en broer prins Harry keken toe.

De orde, opgericht in 1348, is een van de oudste in Europa. De Britse koningin mag de titel geheel naar eigen inzicht verlenen. Gewoonlijk wordt dat gedaan aan personen die een openbaar ambt hebben bekleed, zich hebben ingezet voor het nationale belang of de koningin persoonlijk hebben gediend. Ex-premiers Margaret Thatcher en John Major behoren eveneens tot de orde.

De kousenband zelf is een donkerblauw fluwelen gordel met de woorden 'Honi soit qui mal y pense'. Dat betekent 'Schande over hem die er kwaad van denkt'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen