Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'August: Osage Country' grote winnaar Tony Awards

Shownieuws

'August: Osage Country' is zondag met vijf Tony Awards aan de haal gegaan. De toneelvoorstelling was de grote winnaar bij de uitreiking van de theaterprijzen.

(Novum/AP) - 'August: Osage Country' is zondagavond met vijf Tony Awards aan de haal gegaan. De toneelvoorstelling was daarmee de grote winnaar bij de jaarlijkse uitreiking van de Amerikaanse theaterprijzen. Het stuk over een asociale familie uit Oklahoma won onder meer prijzen voor beste toneelstuk en beste regie. De Tony's worden gezien als de Oscars in de toneel- en musicalsector.

De musical 'In the heights' ging zondag met vier prijzen naar huis. Het verhaal over de Latijns-Amerikaanse gemeenschap in New York sleepte onder meer de prijs voor beste musical in de wacht. Daarnaast werd de productie nog in drie andere categorieën onderscheiden, waaronder die van beste choreografie.

Het prijzenfestijn in de New Yorkse Radio City Music Hall werd gepresenteerd door Whoopi Goldberg. De 52-jarige comédienne verkleedde zich veelvuldig tijdens het evenement. Zo verscheen ze in een krabkostuum uit de musical 'The little mermaid' en zweefde ze aan kabels door de lucht verkleed als Mary Poppins.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen