Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Moeder ontkent anorexiageruchten Keira Knightley

Shownieuws

De moeder van Keira Knightley ontkent dat haar dochter aan een eetstoornis lijdt. "Ze is altijd dun geweest, net als haar vader", vertelt Sharman Macdonald.

De moeder van Keira Knightley ontkent dat haar acterende dochter aan een eetstoornis lijdt. "Ze is altijd dun geweest, net als haar vader", vertelt de Schotse toneelschrijfster Sharman Macdonald in de Britse krant Sunday Times. "Maar Keira eet als een paard. Ik wil me altijd verontschuldigen omdat ze alles kan eten en geen gram aankomt."

Volgens Macdonald is haar man Will Knightley als kind op een dieet gezet om aan te sterken. "Toen hij net zo oud was als Keira, moest hij melk met honing en eieren drinken, en trainen, trainen en nog eens trainen om maar op een normaal gewicht te blijven", zegt ze.

Geruchten over een eetstoornis van de donkerharige actrice doen al langer de ronde. De 23-jarige Knightley, die rollen speelde in films als 'Atonement', 'Bend it like Beckham' en de 'Pirates of the Caribbean'-reeks, klaagde een Britse krant aan die schreef dat ze door een slecht voorbeeld te stellen verantwoordelijk was voor de dood van een 19-jarige anorexiapatiënt. Ze won de zaak, maar de roddels houden aan.

"Ik kan er niet tegen", vertelt Macdonald. "Als kinderen op een speelplaats worden gepest, zijn de ouders ook in alle staten. Dat gedoe met de pers is ook net een speeltuin, het is een vorm van pesten. Wat doe je eraan? Ze heeft een keer een rechtszaak gewonnen, maar dat kun je niet blijven doen. Dan zou het je leven overnemen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen