Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oranje bezorgt Jan Smit waterlanders

Shownieuws

Jan Smit houdt het niet droog tijdens de EK-wedstrijden van Oranje. "Bij elke goal schreeuw ik het uit en schieten de tranen in m'n ogen", staat op zijn weblog.

Jan Smit houdt het niet droog tijdens de EK-wedstrijden van Oranje. "Bij elke goal die het Nederlands elftal maakt schreeuw ik het uit en schieten de tranen in m'n ogen", schrijft de zanger op zijn weblog. "Maar mooi dat ik nieuwe stembanden heb."

De 22-jarige Volendammer is nerveus als Oranje speelt. "Normaal gesproken ben ik bij mijn eigen optredens nooit zenuwachtig, maar tijdens zo'n EK-wedstrijd hou ik het niet meer. Dat heb ik namelijk niet in eigen hand", bekent Smit, die last zegt te hebben van 'hoofdpijn, buikpijn, blijheid, angst, euforie en onoverwinnelijkheid'.

Jan Smit betrad eind april voor het eerst weer een podium na een maandenlange afwezigheid. De zanger werd in november geopereerd aan groeven op zijn stembanden, waarna hij een halfjaar rust moest houden. Zijn nieuwe single 'Stilte voor de storm' komt op 11 juli uit, gevolgd door het gelijknamige album, dat op 28 augustus verschijnt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen