Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lionel Richie kondigt reünie Commodores aan

Shownieuws

De Commodores komen bij elkaar voor een reünietournee. "We kunnen het beter nu doen, want over tien jaar is niemand meer geïnteresseerd", zegt Lionel Richie.

(Novum/AP) - De Commodores komen bij elkaar voor een reünietournee. "We kunnen het beter nu doen, want over tien jaar is niemand meer geïnteresseerd", vertelde oud-bandlid Lionel Richie zaterdag voorafgaand aan een festival in Antigua.

De Commodores, die in de jaren zeventig hits scoorden als 'Brick house' en 'Three times a lady', moeten volgens Richie binnen twee jaar met een reünie komen 'voordat er nog meer bandleden wegvallen'. Twee jaar geleden overleed gitarist Milan Williams op 58-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

De 58-jarige Richie is ervan overtuigd dat de chemie tussen de voormalige bandleden nog steeds bestaat. Vorig jaar vergezelde bassist Ronald La Pread hem op een tournee en speelden ze samen enkele oude hits.

Lionel Richie stapte eind jaren zeventig uit de Commodores om een solocarrière op te starten. In zijn eentje scoorde hij hits als 'Endless love', 'Hello' en 'Dancing on the ceiling'. De wereldster staat op 6, 7 en 9 september in het Arnhemse Gelredome met de Symphonica in Rosso-concertreeks.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen