Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zoon Led Zeppelin-drummer wil vader opvolgen

Shownieuws

Jason Bonham, de zoon van de overleden Led Zeppelin drummer John Bonham, zou dolgraag zijn vaders band bijstaan bij reünieoptredens. Dat zei hij tegen de BBC.

Jason Bonham, de zoon van de overleden Led Zeppelin drummer John Bonham, zou dolgraag zijn vaders band bijstaan bij reünieoptredens. Dat meldde hij vrijdagavond in de radioshow Newsbeat van de BBC. De 41-jarige Jason drumde eerder bij een reünie in december vorig jaar in Londen. "Het was fenomenaal", memoreerde hij.

Het Led Zeppelin-concert in december was het eerste in twaalf jaar. De bandleden Robert Plant, Jimmy Page en John Paul Jones lieten Jason die avond de rol van zijn vader overnemen als drummer. "Het was een fantastische avond", zei Jason. "Het was emotioneel. De avond was alles wat ik wilde en alles wat ik hoopte."

Door de grote belangstelling voor het optreden, gaan er geruchten dat er meer concerten aan zitten te komen. Hierover staat nog niets officieel vast, maar Jason zou graag weer dezelfde rol vervullen. "Het ligt natuurlijk aan de bandleden, maar het lijkt mij geweldig."

John Bonham overleed in 1980 op 32-jarige leeftijd in zijn slaap na overmatig drankgebruik. Hij werd door de tourmanager van de band dood aangetroffen in het huis van Jimmy Page.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen