Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Connie wint rechtszaak tegen roddelsite

Shownieuws

Connie Breukhoven heeft haar gelijk gekregen in de rechtszaak tegen zijonline.nl. De gossipsite moet Vanessa tienduizend euro betalen voor emotionele schade.

Connie Breukhoven heeft donderdag gelijk gekregen in een rechtszaak tegen zijonline.nl. De gossipsite moet Vanessa tienduizend euro betalen voor het veroorzaken van emotionele schade. De website berichtte vorig jaar dat Breukhoven een verleden heeft als prostitué.

Zijonline.nl probeerde onder de claim uit te komen, door te vermelden dat de website witheet.nl als eerste met het nieuws kwam. Zij vertouwde deze bron en namen het nieuws over. "Als dat niet meer mag, dan heeft journalistiek Nederland een probleem," stelde directeur Leo van Rooijen eerder. "Dan ben je verantwoordelijk voor de uitspraken van anderen."

De rechter benadrukt echter dat de kop en de tekst van het artikel op ZIJonline.nl verder gaan dan die op de website van Witheet. Onder meer door zonder voorbehoud als feit mee te delen dat dossiers van de Haagse zedenpolitie boven water zijn gekomen waarin staat dat Connie zich prostitueerde.

De rechter concludeert dat de berichten geplaatst op de gossipsite een 'ernstige aantasting van de persoonlijke levenssfeer en van de eer en goede naam' Van Breukhoven meebrengt. Vanessa is blij met de uitspraak. "Ik ben blij dat het recht zegeviert" stelt ze tevreden in RTL Boulevard. "Als ik niet gewonnen had, dan was ik in hoger beroep gegaan. Nu zijn we eindelijk van het geouwehoer af."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen