Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Christie Brinkley schikt met vierde ex

Shownieuws

De echtscheidingszaak van Christie Brinkley en haar ex-man Peter Cook is uitgelopen op een schikking. Brinkley krijgt de voogdij over hun twee kinderen.

(Novum/AP) - De echtscheidingszaak van voormalig fotomodel Christie Brinkley en haar vierde ex-man Peter Cook is donderdag uitgelopen op een schikking. Brinkley krijgt de voogdij over hun twee kinderen en mag haar onroerend goed in de Hamptons houden. Cook moet het doen met een bedrag van ruim 1,3 miljoen euro.

Brinkley toonde zich verheugd over de uitkomst. "Ik ben heel blij dat we een beetje rust hebben gevonden", zei de 54-jarige blondine tegen verslaggevers buiten de rechtbank in New York. "Maar het geeft me een heel dubbel gevoel, omdat het in feite de dood betekent van een huwelijk."

Eerder deze week leek de zaak al uit te lopen op een schikking. Getuigenverklaringen werden onderbroken zodat advocaten van beide partijen onderling en met de rechter konden overleggen. Na een nachtelijk overleg werd donderdagochtend een overeenkomst bereikt.

Eerder had een door de rechter aangestelde psychiater al geoordeeld dat Brinkley de voogdij zou moeten krijgen over hun 10-jarige dochter Sailor en de 13-jarige Jack, die Brinkley kreeg met haar derde echtgenoot en door Cook is geadopteerd. De verklaring van de psychiater volgde op vele getuigenissen waarin de ene na de andere genante onthulling werd gedaan over het priveleven van Cook.

De ex-geliefden waren bijna tien jaar getrouwd toen de 49-jarige Cook in 2005 een affaire begon met de toen 18-jarige Diana Bianchi. Hij bekende later dat hij haar 190 duizend euro aan zwijggeld had betaald, nadat hij zo'n twaalf keer seks met haar had gehad. Tijdens de rechtszaak bekende hij onlangs duizenden dollars te hebben gespendeerd aan sekswebsites.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen