Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Doe Maar betovert De Kuip

Shownieuws

Doe Maar trad donderdag op alsof er geen tientallen jaren waren verstreken sinds het Nederland veroverde. "Wat leuk dat jullie er zijn", riep Hennie Vrienten.

Doe Maar trad donderdagavond op alsof er geen tientallen jaren waren verstreken sinds de band Nederland veroverde. "Wat leuk dat jullie er zijn en wat leuk dat wij er weer zijn. Jullie zijn niets veranderd", riep frontman Hennie Vrienten naar het publiek in De Kuip. Ook zaterdag staan Vrienten, Ernst Jansz, Jan Pijnenburg en Jan Hendriks op het podium in het Rotterdamse voetbalstadion.

Het viertal maakte zich er niet gemakkelijk van af. Oorspronkelijk zou de band twee uur op het podium staan. De uiteindelijke set duurde, inclusief toegiften, ruim twee uur en twintig minuten. Het publiek, veelal generatiegenoten van de bandleden, zong de liedjes uit volle borst mee. Zo kwamen klassiekers voorbij als 'Nederwiet', '1 nacht alleen' en 'De bom'.

Doe Maar nam in 1984 afscheid, om in 1999 bijeen te komen voor de opname van de plaat 'Klaar'. Maar liefst zestien reunieconcerten in Ahoy volgden. Doe Maar is de populairste popgroep uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. De band scoorde hits als 'Sinds 1 dag of 2 (32 jaar)' en 'Is dit alles'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen