Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Originele tekst 'Give peace a chance' geveild

Shownieuws

Een velletje papier waarop John Lennon in 1969 de tekst van 'Give peace a chance' krabbelde, heeft donderdag bij een veiling ruim 528 duizend euro opgebracht.

(Novum/AP) - Een velletje papier waarop John Lennon in 1969 de tekst van 'Give peace a chance' krabbelde, is donderdag bij Christie's in Londen geveild voor ruim 528 duizend euro.

Lennon schreef de tekst tijdens de zogenoemde bed-in die hij en Yoko Ono bij wijze van huwelijksreis hielden in het Queens Elizabeth Hotel in Montreal. Hij gaf het velletje destijds aan de tiener Gail Renard en drukte haar op het hart het niet weg te gooien, omdat het ooit nog eens geld waard zou zijn. Renard wist als Beatles-fan door te dringen tot de hotelkamer waar Lennon en Ono gezeten in bed acht dagen lang de wereldpers ontvingen.

'Give peace a chance' werd in vijf minuten opgenomen in de hotelkamer en werd, nadat de opname in de studio was bijgeschaafd, een wereldhit. Renard had de tekst gekopieerd, zodat de ongeveer vijftig aanwezigen, onder wie zangeres Petula Clark en dichter Allen Ginsberg, het refrein konden meezingen. Behalve in Montreal hielden Lennon en Ono ook een bed-in in het Hilton in Amsterdam.

Een met de hand beschilderd trommelvel dat op de hoes van de Beatles-lp 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' staat bracht nog meer op dan het tekstvelletje: ruim 678 duizend euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen