Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ontwerpen Yves Saint Laurent geveild

Shownieuws

Veilinghuis Christie's veilt op 2 juli zeven kledingstukken van Yves Saint Laurent. De Franse couturier overleed begin deze maand op 71-jarige leeftijd.

(Novum/AP) - Een maand na de dood van Yves Saint Laurent gaan er ontwerpen van de couturier onder hamer. De New Yorkse vestiging van veilinghuis Christie's veilt op 2 juli zeven kledingstukken van de ontwerper, waaronder een cocktailjurk uit 1958 en een kabeltrui met vossenbont uit 1970.

Yves Saint Laurent overleed op 1 juni na een lang ziekbed op 71-jarige leeftijd in zijn woonplaats Parijs. De in Algerije geboren ontwerper was tientallen jaren een instituut in de wereld van de haute couture. Hij werd met onder anderen Christian Dior en Coco Chanel gezien als de laatste vertegenwoordiger van een generatie die Parijs tot de modehoofdstad van de wereld maakte. De couturier ging zes jaar geleden met pensioen.

Op de veiling van Christie's worden niet alleen ontwerpen van Saint Laurent geveild. Er kan ook worden geboden op kledingstukken van Christian Lacroix, Thierry Mugler en Balenciaga.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen