Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Meeuwis en Bauer brengen ode aan Brabant

Shownieuws

Guus Meeuwis en Frans Bauer brachten vrijdag tijdens het concert van Meeuwis een ode aan hun geboortegrond. De Brabantse zangers zongen het nummer 'Brabant'.

De Brabantse zangers Guus Meeuwis en Frans Bauer hebben vrijdagavond een ode gebracht aan hun geboortegrond. De artiesten zongen samen het nummer 'Brabant' van Meeuwis tijdens zijn 'Groots met een zachte g'-concert in het Philips Stadion in Eindhoven. Eerder op de avond had gastartiest Bauer al zijn eigen nummer 'Heb je even voor mij' ten gehore gebracht.

Het concert stond vrijdagavond in het teken van de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Frankrijk. Het concert begon om 19.00 uur, waarna om 20.30 uur via een groot scherm werd ingeschakeld op Oranjes tweede EK-duel. Meeuwis zong vooraf uit volle borst het Wilhelmus. Na afloop van de wedstrijd, die met 4-1 door Nederland werd gewonnen, ging het feestje in het stadion nog even door.

Een dolenthousiaste Meeuwis zette nadat Wesley Sneijder in blessuretijd het vierde Nederlandse doelpunt maakte, zijn kraker 'Per spoor (Kedeng kedeng)' in. Daarna zong hij voor de tweede maal zijn nummer 'Proost'. "Deze uitslag lijkt me een goede reden om dat nummer nog een keer te zingen", verklaarde hij.

Het concert werd vrijdag afgesloten met het nummer ''t Dondert en 't bliksemt', waarbij de hemel boven het Philips Stadion verlicht werd door vuurwerk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen